بسیاری از افراد برای رشد فردی در کسب و کار خود تصمیم می گیرند بیشتر تلاش کنند تا خود را به جایگاه ویژه ای که مد نظردارند برسانند آن ها گمان می کنند اگر ساعت کاری روزانه ی خود را افزایش دهند به موفقیت می رسند در حالی که آن ها اصلا با معنی و مفهوم رشد فردی آشنایی ندارند. اولین چیزی که در رشد فردی دارای اهمیت است شناختی است که انسان از خود دارد به عبارتی برای رسیدن به رشد فردی در ابتدا باید به خود شناسی برسیم و استعدادها ، علایق و توانمندی های خود را دریابیم مسلما بدون شناخت از خود رشد فردی غیر ممکن است.
- مراحل رشد فردی چیست؟
- رشد فردی در کسب و کار چیست؟ و چه اهمیتی دارد؟
- استراتژی رشد فردی در کسب و کار چگونه است؟
ما در این مقاله قصد داریم با مفهوم رشد فردی و همچنین رشد فردی در کسب و کار آشنا شویم و به سوالات شما در باب عوامل موثر رشد فردی در کسب و کار پاسخ دهیم.
محمد احمدی اصل بازرگان و کارآفرین برتر ایران
رشد فردی چیست؟
به فعالیت هایی که برای بهبود و شکوفایی استعدادها،توانمندی ها و حتی افزایش ثروت انجام می دهیم رشد فردی می گویند.رشد فردی به افراد این اجازه را می دهد تا به بهترین شکل خود برسند و توانمندی های خود را افزایش دهند .در رشد فردی زمان محدودی در نظر گرفته نمی شود و ما باید در طول دوران زندگی خود برای ارتقا تلاش کرده ومراتب بالا را طی کنیم.
رشد فردی در همه ی زمینه های زندگی لازم و ضروری است از رشد و شکوفایی در سبک زندگی گرفته تا رشد فردی در کسب و کار.
حال که ما به شناخت عمیقی از خود رسیدیم و می دانیم در چه مواردی باید به رشد و بهبود زندگی خود برسیم در واقع یک پله به موفقیت نزدیک تر شدیم همان طور که گفتیم رشد فردی معطوف به یک زمینه نمی شود و جنبه های گوناگونی دارد مثلا رشد فردی در زمینه کسب و کار، زندگی خانوادگی ، ورزش و… حال برای رسید به آن باید مراحلی را طی کرد.
در این قسمت سعی داریم به مراحل رشد فردی بپردازیم:
شناسایی نقاط ضعف و قوت:
وقتی ما به شناخت از خود برسیم می فهمیم که در چه زمینه ای در زندگی نقاط مثبت یا منفی داریم و برای از بین بردن نقاط ضعف و برای بهتر شدن نقاط قوت خود تلاش می کنیم.
مشخص کردن هدف ها:
برای رسیدن به رشد ، نیاز است در ابتدا هدف اصلی مشخص شود و پله پله گام برداشت مثلا نمی شود در تمام جنبه های زندگی یک روزه به موفقیت رسید و باید یک هدف ، دنبال شود .
داشتن برنامه ریزی:
بعد از تعیین شدن هدف باید در جهت تحقق آن برنامه ریزی کرد شما بدون برنامه ریزی مرتب و دقیق نمی توانید به هیچ موفقیتی دست یابید.
ارزیابی :
بعد از هر پیشرفت حتی در مورد کوچک ترین آن نیز باید یادداشت برداری کنیم و به ارزیابی آن بپردازید.مثلا اگر هدف شما رشد کسب و کار است به هر مرحله ازپیشرفت که می رسید آن را تحلیل و ارزیابی کنید تا به عقب باز نگردید.
اهمیت رشد فردی در کسب و کار چیست؟
رشد فردی در کسب و کار به ارتقای شغلی و موقعیت اجتماعی و اقتصادی افراد مربوط می شود اگر به دنبال کسب شرایط بهتری هستید کافیست توانمندی ها ی خود را بهتر بشناسید و در زمینه ی پیشرفت آنها بیشتر تلاش کنید .
آیا می دانید اهمیت رشد فردی در کسب و کار چیست ؟
دیدگاه شما را تغییر می دهد:
وقتی که برای رسیدن به رشد فردی تلاش کنید ، بیشتر مطالعه کنید ، بیشتر با افراد موفق سر و کار داشته باشید باعث می شود دید شما نسبت به زندگی تغییر کند و دریچه های تازه رو به شما بازشود مثلا اگر تا به امروز ماهیانه 10 میلیون تومان درآمد دارید وقتی برای رشد کسب و کار خود قدم بردارید با افرادی رو به رو می شوید که آن ها ماهیانه100 میلیون تومان در آمد دارند و این باعث تغییر در نگاه شما می شود که من هم میتوانم به این مبلغ در ماه دست پیدا کنم!
بهبود قدرت ذهنی :
وقتی شما در این راه قدم بردارید به شناخت کافی از خود میرسید و ذهنتان فعال می شود شما با شناخت نقاط قوت و ضعف خود در می یابید که در انجام یکسری از امور استعداد ندارید و باید به افراد دیگر بسپارید . برای داشتن رشد فردی در کسب و کار نمی توانید وظیفه ی تمام امور را بر عهده بگیرید و باید به دیگران تکیه کنید .
افزایش اعتماد به نفس:
وقتی اعتماد به نفس نداشته باشید نمی توانید به موفقیت برسید زیرا باور دارید که نمیتوانید و از عهده ی انجام کار بر نمی آیید اما وقتی در زمینه ی رشد فردی قدم بر میدارید سعی می کنید این نقطه ضعف را در خود از بین ببرید و یاد میگیرید که به خودتان اعتماد کنید وباور داشته باشید که تو میتوانی!
آموزش تکنیک های بازاریابی با دکتر محمد احمدی اصل
عوامل موثر رشد فردی درکسب و کار:
از عوامل موثر در پیشرفت کسب و کار، رشد فردی در این زمینه است . رشد فردی در کسب و کار یعنی خدمات بهتر به مشتری ،یاد گیری اصول وفنون مذاکره ی حرفه ای ،یادگیری اصول بازاریابی و داشتن روابط با مجموعه ها و شرکت های دیگر . رشد فردی در کسب و کار هم در شغل های کوچک و تک نفره و هم در شغل های پر جمعیت مثل شرکت ها و هولدینگ ها اتفاق می افتد . یکی از عوامل موثر در رشد کسب و کار در شرکت ها ی بزرگ ، رشد فردی تمام اعضای تیم است که باید طبق یک برنامه ی هدفمند کار خود را پیش ببرند.از عوامل دیگر می توان به:
مدیریت مشارکتی :
مدیریت مشارکتی یعنی مشارکت تمام نیرو های انسانی در شرکت برای مشاوره و هم فکری در زمینه ای مخصوص به خود که این کار باعث رشد یک مجموعه ی بزرگ می شود .
ارتباط موثر با مشتریان:
ارتباط موثر با مشتریان اعم از شناخت دقیق نیاز های مشتری ، خدمات پس از فروش به مشتری و رفع سریع مشکلات آن می تواند در جلب توجه و رضایت مشتری در نتیجه کسب درآمد بیشتر کمک کند.
خلاقیت در کار:
ایجاد خلاقیت در انجام امور شرکت که خود مستلزم حمایت از سوی سمت های بالا دستی است خود رگ حیاتی در رشد کسب و کار است.
سرمایه گذاری در بازاریابی:
یکی از راه های کسب در آمد، سرمایه گذاری در بحث بازاریابی و تبلیغات است این روش باعث افزایش آگاهی مشتریان و جذب آن ها در نتیجه افزایش فروش می شود.
فناوری های جدید:
استفاده از فناوری ها و دستگاه های روز دنیا مثل هوش مصنوعی که امروزه کاربردهای فراوانی در جهت توسعه ی کسب و کار دارند می توانند مفید و تاثیر گذار باشند .
به هر حال برای رشد و پیشرفت در کسب و کار باید استراتژی خاص خود را به کار برد تا به موفقیت رسید.
استراتژی رشد کسب و کار چیست؟
استراتژی در کسب و کار به چگونگی رسیدند از جایی که هستیم به جایی که می خواهیم باشیم می پردازد .در واقع استراتژی با بررسی صنعت و بازار شما ، اهداف و منابع مالی ، شما را قادر می سازد در مسیر رشد و توسعه قدم بردارید.
در این مقاله به چند نمونه از استراتژی ها در بازار کار می پردازیم.
استراتژی دیفرانسیه:
در این استراتژی، شما بر روی تفاوت ها و برتری های محصول یا خدمات خود نسبت به رقبا تاکید می کنید. این استراتژی به شما امکان می دهد تا با ایجاد یک نقطه قوت یا ویژگی منحصر به فرد، از رقابت با رقبا جدا شوید.
استراتژی هزینه پایین:
در این استراتژی، شما بر روی کاهش هزینه ها تمرکز می کنید تا بتوانید محصولات یا خدمات خود را با قیمت پایین تری ارائه دهید. این استراتژی برای جذب مشتریان و رقابت با رقبا در قیمت مناسب است.
استراتژی تمرکز:
در این استراتژی، شما بر روی یک بازه مشخص از بازار یا یک گروه خاص از مشتریان تمرکز می کنید. با تمرکز بر این بازه کوچکتر، می توانید نیازها و خواسته های این بازه را بهتر برآورده کنید و رقبای بزرگتر را به چالش بکشید.
استراتژی نوآوری:
در این استراتژی، شما بر روی تحولات و نوآوری های صنعت خود تمرکز می کنید. با ارائه محصولات یا خدمات جدید و نوآورانه، می توانید در بازار جدیدی وارد شوید و نظر رقبا را به خود جلب کنید.
استراتژی ارتباطات و بازاریابی:
در این استراتژی، شما بر روی ارتباطات و بازاریابی قوی تمرکز می کنید. از طریق استفاده از روش های بازاریابی موثر، می توانید شناخت و آگاهی مشتریان را افزایش دهید و محصولات یا خدمات خود را بهتر به آنها معرفی کنید.
درهر صنعت، استراتژی های متعدد دیگری نیز وجود دارند که بر اساس نیازها و شرایط خاص صنعت خود می توانید از آنها استفاده کنید. مهمترین نکته این است که استراتژی انتخابی شما با هدف ها، منابع و محیط کسب و کار شما سازگاری داشته باشد.
محمد احمدی اصل دارای دکتری حرفه ای کسب و کار از جمله متخصصان توانمند کشور است که قدم بزرگ وموثری را در زمینه ی رشد کسب و کار ایجاد کرد .دکتر محمد احمدی اصل با توجه به سوابق درخشان خود در زمینه ی برندینگ و واردات یک مدیر موفق در زمینه های تجاری در داخل و خارج کشور نیز محسوب می شود. او با هدف ایجاد و توسعه ی کسب و کار خود و کار آفرینی با استراتژی ویژه توانست چندین شرکت در سطح بین المللی ایجاد و گام بلندی در جهت کارآفرینی و اشتغال زایی برای جوانان بردارد.
درباره ی محمد احمدی اصل بیشتر بدانید
بیشتر بخوانید:
No comment